Wellness

Τσάι: επιβραδύνει τη γήρανση

nails 4 you blog manicure pedicure evgenikos group tea time beauty face τσάι γήρανση ιδιότητες

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το αγαπημένο μας τσάι, μπορεί να επιβραδύνει τη βιολογική μας γήρανση. Το αγαπημένο μας ρόφημα προάγει την υγεία μας αλλά και την ομορφιά μας.

Ειδικότερα, με βάση τα ευρήματα της μελέτης, το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε ουσίες που συνδέονται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, του εντέρου και του εγκεφάλου. Ενώ μας χαρίζει μακροζωία!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Sichuan Chengdu στη Κίνα, η οποία ανέλυσε 6.000 δεδομένα, ανθρώπων ηλικιακής κλίμακας 37 έως 73 ετών από τη Βρετανία και 8.000 δεδομένα ηλικίας 30 έως 79 από την Κίνα.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης τσαγιού (το είδος και την ποσότητα). Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα σύγκρινε τους δείκτες γήρανσης των συμμετεχόντων (όπως αρτηριακή πίεση, χολοστερόλη, σωματικό λίπος κ.α).

Οι ερευνητές, όπως σημειώνεται στη Daily Mail ανακάλυψαν ότι το μοτίβο των ανθρώπων που κατανάλωναν έως και 3 κούπες την ημέρα τσάι είχε συσχετιστεί με την αργή βιολογική γήρανση.

Ειδικότερα:

  • είχαν μια πιο υγιεινή/ισορροπημένη διατροφή
  • δεν εμφάνιζαν συμπτώματα αϋπνίας
  • δεν είχαν άγχος

παράγοντες ιδιαιτέρως σημαντικοί για την σωματικής μας και ψυχολογική υγεία.

Όπως δήλωσαν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Regional Health-Western Pacific: “η σχέση έκθεσης-απόκρισης υποδηλώνει ότι η κατανάλωση περίπου 3 φλυτζανιών τσαγιού ή η κατανάλωση οχτώ γραμμαρίων φύλλων τσαγιού την ημέρα προσφέρει οφέλη κατά της γήρανσης”.

“Οι πολυφαινόλες – οι κύριες βιοδραστικές ουσίες στο τσάι- ρυθμίζουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου, η οποία έχει σημαντική επίδραση στη ρύθμιση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στην ανοσία και τη γνωστική λειτουργία”.

Η ερευνητική ομάδα υπογράμμισε πως ο τύπος του τσαγιού, δηλαδή αν είναι μαύρο ή πράσινο, δεν παρουσίασε ουσιαστικές διαφορές, όπως και αν το τσάι καταναλωνόταν κρύο ή ζεστό.

Σχετικά:

Τσάι: το ρόφημα που προάγει την υγεία μας

Καιρός για τσάι, τι μπισκότο πάει;