Aν αγαπάς την μπύρα, τα ευχάριστα νέα είναι ότι σύμφωνα με νέα έρευνα, η μέτρια κατανάλωση της, μας κρατάει υγιείς.
Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Dalian Medical University στην Κίνα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι πολυφαινόλες, οι φυτικές ίνες και η αιθανόλη που βρίσκονται στην μπύρα, είναι συστατικά, τα οποία φορτίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Οι ερευνητές λένε ότι η κατανάλωση μπύρας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας επειδή πολλά από τα συστατικά προκαλούν την ανάπτυξη των βακτηρίων που ωφελούν την υγεία του εντέρου. Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας είναι η ιδανική ποσότητα και όχι οι υπερβολικές δόσεις.
Οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι βρίσκονται στην μπύρα, βρίσκονται επίσης στο τυρί, στο γιαούρτι, στο kimchi (καυτερό κορεάτικο τουρσί, προϊόν ζύμωσης) και στο ρόφημα Κομπούχα. Αυτοί οι μικροοργανισμοί βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του εντέρου, όταν έχει διαταραχθεί.
Όπως σημειώνεται στη Daily Mail, οι ερευνητές λένε: “Ως μακροχρόνιο ποτό, που έχει υποστεί ζύμωση, η μπύρα είναι πλούσια σε πολλά απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και βιοδραστικές ουσίες, οι οποίες εμπλέκονται στη ρύθμιση πολλών φυσιολογικών λειτουργιών”.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Nutrition και ο καθηγητής καρδιαγγειακής και μεταβολικής υγείας, Naveed Sattar, από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης εξηγεί πως ορισμένες μπύρες, οι οποίες περιέχουν αυτά τα συστατικά έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Ενώ υπογραμμίζει ότι αυτό ισχύει όταν καταναλώνουμε μέτρια ποσότητα και όχι η υπερβολική.
Αραιά και που, μια μπυρίτσα δεν έβλαψε κανέναν! Cheers!