Πριν από εμάς το φόρεσαν πολλοί. Και όχι μην πάει το μυαλό σου σε catwalks και επιδείξεις μόδας. Το λεοπάρ έχει ιστορία και μάλιστα μεγάλη. Δεν είναι απλά ένα pattern, το οποίο άλλοτε το βλέπουμε και το λατρεύουμε και άλλοτε μας απωθεί. Ποιοι το φόρεσαν πριν από εμάς;
Ο Διόνυσος ο Θεός του κρασιού απεικονίζεται με λεοπάρ, το ίδιο και η Κυβέλη η Θεά της γονιμότητας, όπως και η Αιγύπτια Θεά της σοφίας Seshat. Κάτι ήξεραν οι Θεότητες και το ‘βαζαν το λεοπάρ τους. Και αν τον Διόνυσο δεν τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά γιατί μεταξύ μας ένας μέθυσος ήταν, νομίζω ότι οι κυρίες της παλέτας κερδίζουν την εμπιστοσύνη μας.
Το λεοπάρ για πολλούς αιώνες ήταν σύμβολο των ανώτατων κοινωνικών στρωμάτων, καθώς η γούνα της λεοπάρδαλης εκτός το ότι ήταν πανάκριβη, ήταν και δυσεύρετη. Με το πέρασμα όμως του καιρού και συγκεκριμένα με την βιομηχανική παραγωγή υφασμάτων τον 18ο αιώνα, εισήχθησαν υφάσματα με το pattern του λεοπάρ.
Χρονολογίες κατατεθέν στον χώρο της μόδας, όσον αφορά την εδραίωση του λεοπάρ υπήρξαν το 1924, όταν η σχεδιάστρια μόδας Jeanne Lanvin παρουσίασε εκπληκτικά λεοπάρ φορέματα, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει (εκτός αν είσαι αρκετά μικρή), την collection “New Look” του Christian Dior το 1947.
Το 1950 το λεοπάρ γίνεται το αγαπημένο pattern των εσωρούχων και των μαγιό. Ήταν τότε που το λεοπάρ συνδέθηκε με την γυναικεία σεξουαλικότητα. Αποκτά τη δική του θέση τόσο στην ντουλάπα, όσο και στο συρτάρι με τα εσώρουχα. Το λεοπάρ έχει μεγάλη ιστορία και βρίσκεται ακόμη εδώ, για να γράψει ακόμα μεγαλύτερη. Είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα βρίσκει τον τρόπο του να τρυπώνει στην ντουλάπα μας.
Και ναι αγάπη μου είσαι Θεότητα που το επιλέγεις!
Διάβασε εδώ: Animal Print Nails: 5 ιδέες για αυτό το καλοκαίρι