Face

100 χρόνια μακιγιάζ: τα make up trends από το 1920

μακιγιάζ φρύδια κραγιόν χείλη ζυγωματικά πρόσωπο δεκαετίες ομορφιά make up look make up trends nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure evgenikos group

μακιγιάζ φρύδια κραγιόν χείλη ζυγωματικά πρόσωπο δεκαετίες ομορφιά make up look make up trends nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure evgenikos group

Πότε μπήκε το μακιγιάζ στη ζωή της γυναίκας; Ποια ήταν τα make up trends ανά εποχή; Σε ένα ολιγόλεπτο video, βλέπουμε τα χρώματα και τις τάσεις που κυριαρχούσαν ανά δεκαετία. Κάνουμε μία βουτιά στην ιστορία του μακιγιάζ και μια ιστορική αναδρομή στις τάσεις των make up looks!

Το μακιγιάζ μπήκε δυναμικά στη ζωή της γυναίκας από το 1920 και μετά. Αφήνοντας τις πληγές του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, η γυναίκα αγκαλιάζει όσο ποτέ άλλοτε τα καλλυντικά, κουρεύει τα μαλλιά της κοντά, χορεύει, ντύνεται ανάλαφρα και καπνίζει. Την δεκαετία του 1920, το make up look είναι λίγο δραματικό. Τα μάτια παραπέμπουν σε smoky eyes, ενώ η ανακάλυψη της mascara, η οποία ήταν η ανακάλυψη της εποχής, δεν αφήνει καμία γυναίκα ασυγκίνητη.

Η ένταση στα μάτια ήταν η κυρίαρχη τάση, λόγω του βουβού κινηματογράφου. Μέσα από μάτια εκφράζονται τα συναισθήματα, οπότε η χρήση των μολυβιών και των σκιών ήταν τα αγαπημένα beauty items των γυναικών. Τα χείλη είναι κόκκινα και ζωντανά.

1930

Το 1930 το μακιγιάζ γίνεται πιο “μαλακό”. Οι τάσεις αλλάζουν και οι γυναίκες εμφανίζονται με πιο έντονα ρουζ στα ζυγωματικά τους, ήπιο μακιγιάζ στα μάτια και εξαιρετικά λεπτά φρύδια. Ωστόσο, eyeliner, μολύβι και mascara συνεχίζουν να είναι αγαπημένα beauty items των γυναικών, αλλά με μια πιο φειδωλή χρήση. Οι γκρι και γήινες σκιές, αντικαθιστούν τις σκούρες σκιές και το δραματικό look του 1920. Τα χείλη συνεχίζουν την παράδοση του κόκκινου από το 1920.

1940 και 1950

Το 1940 και το 1950 το μακιγιάζ φαίνεται να είναι πιο φυσικό με μια μικρή βοήθεια. Το ρουζ είναι απαλό σε αντίθεση με το 1930, ενώ η ένταση από τα μάτια φεύγει τελείως. Λίγο eyeliner και mascara είναι αρκετά. Τα φρύδια γίνονται ελαφρώς τοξοτά, ενώ η ανατροπή γίνεται στα χείλη, στα οποία εκτός από κόκκινο χρώμα, χρησιμοποιείται το φούξια και το πορτοκαλί. Το περίγραμμα στο άνω χείλος γίνεται μεγαλύτερο, σε μια προσπάθεια τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα.

1960

Τα 60’s ως μία από τις πιο επαναστατικές περιόδους, επηρεάζουν μέχρι και σήμερα τη μόδα. Το ύφος του μακιγιάζ έχει δύο οπτικές. Από τη μία έχουμε το πολύ δραματικό και γεωμετρικό μακιγιάζ και από την άλλη έχουμε το φυσικό μακιγιάζ των hippies.

Τα μάτια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η χρήση της mascara είναι λίγη. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες αναλαμβάνουν δράση, ενώ οι υφές σε σκιές και σε κραγιόν είναι matte. Οι σκιές είναι pastel και σε γλυκές αποχρώσεις. Τα χείλη δεν είναι έντονα. Φλερτάρουν με αποχρώσεις του ροδακινί, πορτοκαλί και κοραλλί. Τα φρύδια παραμένουν λεπτά και τοξοτά.

1970

Το 1970 βλέπουμε το glitter, τις περλέ ιριδίζουσες αποχρώσεις και τα lip glosses. Είναι η δεκαετία της disco και της περμανάντ. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι έντονες κρεμώδεις σκιές, οι οποίες είναι πολύχρωμες. Το μαύρο eyeliner αντικαθίσταται από το καφέ και το γκρι, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στα χρωματιστά μολύβια όπως το γαλάζιο. Τα lip glosses μπήκαν στη ζωή της γυναίκας και από τότε δεν έφυγαν. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τα χείλη είναι λαμπερά.

1980

Τα 80’s είναι η εποχή της punk και της υπερβολής. Το eyeliner χρησιμοποιείται αρκετά, ενώ οι σκιές σε ροζ, γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις φτάνουν μέχρι το φρύδι. Τα ζυγωματικά είναι έντονα όπως και τα χείλη. Η παλέτα του έντονου ροζ έως και το φούξια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Γίνεται η επανάσταση της χρυσόσκονης και των λαμπερών εφέ. Στα 80’s βλέπουμε για πρώτη φορά, άντρες από rock συγκροτήματα να χρησιμοποιούν make up, eye liner και μαύρο κραγιόν.

1990

Το μακιγιάζ του 1990 είναι nude, λιτό και απαλό. Τα έντονα εφέ και οι ζωηρές αποχρώσεις κάνουν στην άκρη και ξεκινάει η επανάσταση των γήινων αποχρώσεων. Το eyeliner χρησιμοποιείται ελάχιστα, οι σκιές τόσο όσο, ενώ στα χείλη τα απλά καφέ χρώματα και τα lip gloss χωρίς χρώμα είναι η καινούρια τάση. Επανέρχονται τα λεπτά και τοξοτά φρύδια, ενώ για ρουζ προτιμώνται οι πιο καφεκόκκινες αποχρώσεις.

2000

Το 2000 βλέπουμε δύο τάσεις. Από τη μία αυτό που ονομάζουμε σήμερα “no makeup look” και από την άλλη μια ελαφριά ένταση στα μάτια, η οποία παραπέμπει σε cat eye. Το ρουζ είναι απαλό, το περίγραμμα στα χείλη απαραίτητο, ενώ η λάμψη του lip gloss σε απαλές καφέ αποχρώσεις είναι παρούσα. Τα φρύδια αρχίζουν να γεμίζουν, και αφήνουν πίσω τους τα πολύ λεπτά και αυστηρά φρύδια. Τα χρώματα είναι pastel, γλυκά και μαλακά.

2010

Το 2010 ακούμε για πρώτη φορά το χρώμα beige, τα φρύδια γίνονται όλο και πιο μεγάλα και πιο φαρδιά, ενώ ξεκινάει η τάση της skincare ρουτίνας, η οποία δίνει έμφαση στην φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας. Τα χείλη είναι σε matte υφές και σε γλυκές καφέ αποχρώσεις, τα μάτια έχουν την δική τους δυναμική. Λίγο glitter, λίγο eyeliner και λίγο mascara είναι αρκετά.

2020

Αισίως φτάνουμε στο 2020 που η skin care ρουτίνα από τη δεκαετία του 2010 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το no makeup look βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με κατά καιρούς να εμφανίζονται εποχικές τάσεις, οι οποίες θέλουν είτε λίγη ένταση στα μάτια είτε λίγη ένταση στα χείλη.

Οι μεταλλικές σκιές κατά καιρούς κάνουν δυναμική εμφάνιση, ενώ τα γλυκά και γεμάτα χείλη έχουν εξίσου τον δικό τους έντονο ρόλο. Τα φρύδια συνεχίζουν να είναι γεμάτα, οι ιριδίζουσες αποχρώσεις, τα highlighters και τα lip glosses είναι απαραίτητα beauty items των γυναικών. Από το 2019 έως και σήμερα το contouring άλλοτε με πιο έντονες και άλλοτε με πιο μαλακές φωτοσκιάσεις είναι η τεχνική που έχουν λατρέψει πολλές γυναίκες.

Απόλαυσε το video και δες όλες τις τάσεις να περνάν από μπροστά σου