Wellness

Τσάι: το ρόφημα που προάγει την υγεία μας

drinking tea wellness healthy habits diet health autumn tea time nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure evgenikos group τσάι υγεία μαύρο τσάι προδιαβήτης διαβήτης τύπου 2 ζάχαρο καλές συνήθειες διατροφή καθημερινή κατανάλωση τσαγιού

drinking tea wellness healthy habits diet health autumn tea time nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure evgenikos group τσάι υγεία μαύρο τσάι προδιαβήτης διαβήτης τύπου 2 ζάχαρο καλές συνήθειες διατροφή καθημερινή κατανάλωση τσαγιού

Το τσάι μπορεί να περηφανευτεί ότι διανύει την καλύτερη σεζόν της ζωής του, καθώς με το που φθινοπωριάζει αποκτά όλο και περισσότερους lovers. Πέρα από τη ζεστή συντροφιά που μας κρατάει, ως κατά κόρον φθινοπωρινό ρόφημα, το τσάι προστατεύει την υγεία μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία και το Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Κίνας, το τσάι είναι το ρόφημα, το οποίο μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2 και προδιαβήτη. Ειδικότερα, το μαύρο-σκούρο τσάι, είναι το ρόφημα με τις προστατευτικές επιδράσεις στον οργανισμό μας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1923 ενήλικες, οι οποίοι άλλοι κατανάλωναν πιο σπάνια τσάι και άλλοι πιο συχνά. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την συχνότητα κατανάλωσης και το είδος τσαγιού που επιλέγουν, ενώ συλλέχθηκε ένα σύντομο ιστορικό υγείας από κάθε ενήλικα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έκαναν μια σειρά από εξετάσεις όπως ζαχάρου, ούρων και ούτω καθεξής. Τα ευρήματα έδειξαν πως η κατανάλωση τσαγιού σε καθημερινή βάση συσχετίστηκε με την αύξηση της απέκκρισης γλυκόζης στα ούρα και μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, υποδηλώνοντας χαμηλότερες πιθανότητες προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2.

Το μαύρο τσάι έχει προστατευτικές ιδιότητες

Συγκεκριμένα όσοι απολάμβαναν μια κούπα τσάι σε καθημερινή βάση είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο για προδιαβήτη και 28% μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ποτέ τσάι.

Ενώ όσοι απολάμβαναν μια κούπα μαύρο τσάι σε καθημερινή βάση είχαν 53% χαμηλότερο κίνδυνο για προδιαβήτη και 47% μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Όπως σημειώνεται στη Daily Mail o καθηγητής Tongzhi Wu, από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας και επικεφαλής της έρευνας είπε: “Τα ευρήματα υποδεικνύουν τις προστατευτικές επιδράσεις της συχνής κατανάλωσης τσαγιού, στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, μέσω αυξημένης απέκκρισης γλυκόζης στα ούρα, βελτιωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και επομένως καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα”.

Ενώ ο καθηγητής Zilin Sun από το Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Κίνας σημείωσε: “Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού κάθε μέρα, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Η συχνή κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να είναι ένα απλό βήμα, το οποίο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν, για να βελτιώσουν τη διατροφή και την υγεία τους”.

Σχετικά: Καιρός για τσάι, τι μπισκότο πάει;