Franchise News

Περιποίηση άκρων: Η προσιτή πολυτέλεια που αντέχει στις κρίσεις

Ανθεκτικές σε κάθε είδους κρίσεις αποδεικνύονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της περιποίησης άκρων, τα γνωστά σε όλους nail salons, και ιδιαίτερα εκείνες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου franchise. Η Nails 4 You υπογραμμίζει του λόγου το αληθές, ξεπερνώντας αλώβητα τον σκόπελο του Covid και συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία, την οποία ούτε η τρέχουσα πληθωριστική κρίση μοιάζει ικανή σταματήσει.

Η ανάπτυξη του κλάδου της περιποίησης άκρων στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια υπήρξε εξαιρετικά υψηλή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έρευνας για την ανάπτυξη του franchising στην Ελλάδα που δημοσιεύτηκε στο Πανόραμα Franchise 2020, ο ευρύτερος κλάδος της Προσωπικής Φροντίδας βρισκόταν σε αυξητική πορεία το 2019, λίγο πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. Τα Κέντρα Αισθητικής ειδικά, είχαν αύξηση 30,4% σε σχέση με το 2018, συμβάλλοντας καίρια στη δυναμική της αγοράς.

Και μπορεί η δραματική είσοδος της Covid πραγματικότητας στις ζωές μας, το 2020, να έβαλε ξαφνικό φρένο στα πάντα, αλλά αν είναι κάτι που δεν μπόρεσε να «δαμάσει» είναι τη ζήτηση για τις υπηρεσίες περιποίησης και καλλωπισμού. Είναι ακόμα φρέσκια η ανάμνηση του «πανικού» που προκαλούσε στον γυναικείο -κυρίως- πληθυσμό, κάθε ανακοίνωση για μερικό άνοιγμα της αγοράς. Βασική ερώτηση όλων: «Πότε ανοίγουν κομμωτήρια και nail salons;».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Ελλάδας Λεοντίεβα, εκπροσώπου της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αλυσίδας franchise, Nails 4 You, λίγο πριν το πρώτο τέλος της καραντίνας: «Το τηλεφωνικό μας κέντρο δεν προλαβαίνει να κλείνει ραντεβού. Είμαστε ήδη κλεισμένοι για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, το δίκτυο της Nails 4 You είχε 13 καταστήματα -αριθμό στον οποίο έφτασε μόλις σε 2 χρόνια franchising, παρουσιάζοντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης. Ακόμα και εν μέσω Covid, το άνοιγμα νέων καταστημάτων συνεχίστηκε. Η λήξη των περιοριστικών μέτρων δε, οδήγησε στην απογείωση! Σήμερα, ούτε 3 χρόνια αργότερα, η Nails 4 You είναι το κορυφαίο franchise του κλάδου της ονυχοπλαστικής στην Ελλάδα, με 45 συνολικά σημεία στη χώρα. Πώς τα κατάφερε;

Είναι μια πραγματικότητα ότι διαχρονικά ο κλάδος της γυναικείας περιποίησης επιδεικνύει εντυπωσιακές αντοχές. Ακόμα και την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008, ενώ άλλοι τομείς της οικονομίας υπέστησαν συρρίκνωση, δεν είχε παρατηρηθεί ανησυχητική μείωση στην κίνηση των καταστημάτων ονυχοπλαστικής. Οι γυναίκες μπορεί να έκαναν και να κάνουν οικονομία σε πολλά άλλα, αλλά πάντα κρατούν κάτι για την προσωπική τους περιποίηση και ομορφιά. Όπως έχει γράψει ο σύμβουλος επιχειρήσεων Μάικλ Σιλβερστάιν, η μεσαία τάξη είναι διατεθειμένη να στερηθεί κάποια πράγματα, προκειμένου να απολαύσει την πολυτέλεια σε κάποια άλλα.

Εδώ είναι που ξεχώρισε η Nails 4 You, η οποία είχε από νωρίς καταλάβει αυτήν ακριβώς τη λεπτομέρεια. Και επένδυσε στο concept της «προσιτής πολυτέλειας»: Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές που δεν αποκλείουν καμία πληθυσμιακή ομάδα από την απολαυστική εμπειρία μιας επίσκεψης σε έναν πολυχώρο ομορφιάς.

Επιπλέον, με την καθαριότητα και την απολύμανση να βρίσκονται στο DNA της αλυσίδας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της και έχοντας πάντοτε ως φιλοσοφία ότι «απαγορεύονται» οι αναμονές των ραντεβού και ο συνωστισμός, η μετάβαση από την κανονικότητα στη λειτουργία υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης αποδείχτηκε για τη Nails 4 You μια φυσική διαδικασία.

Χωρίς προβλήματα και προβληματισμούς, υπό την ψύχραιμη καθοδήγηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη του franchise, τα καταστήματα του δικτύου ήταν έτοιμα να ανοίγουν τις πόρτες τους τηρώντας πιστά όλα τα πρωτόκολλα, όσες φορές και αν αυτά άλλαζαν.

Και τα μαθήματα στις αυξημένες ανάγκες οργάνωσης, στις οποίες έμαθαν ότι πρέπει να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις, εφαρμόζονται από το δίκτυο της Nails 4 You και σήμερα, ώστε τα καταστήματά της να αντέχουν και να παρουσιάζουν κερδοφορία ακόμα και απέναντι στη φοβέρα του πληθωρισμού.

Το κορυφαίο franchise του κλάδου είναι σε θέση να δώσει στα μέλη του δικτύου του, ταχύτατα και έγκυρα, όλη την απαραίτητη πληροφορία και τεχνογνωσία, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των καταστημάτων τους απρόσκοπτα και με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση, για τις εργαζόμενες και τις πελάτισσές τους.

Με την αντοχή που προσφέρει ο κλάδος της ομορφιάς και της περιποίησης των άκρων και την ασφάλεια που προσφέρει η ένταξη σε ένα επιτυχημένο δίκτυο franchise, σε συνδυασμό με τη χαμηλή αρχική επένδυση που απαιτείται, δεν είναι τυχαίο ότι η Nails 4 You συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και αναδεικνύεται ως μία προνομιακή επιλογή για υποψήφιους επενδυτές.