Face

Νεανικό δέρμα: 4 πράγματα που ΔΕΝ κάνει μια ειδικός

nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure nails evgenikos group face beauty skin expert skin care skin πρόσωπο επιδερμίδα νεναικό δέρμα ενυδάτωση μαντηλάκια καθαρισμού αλκοόλ scrub ντεμακιγιάζ κολλαγόνο σμήγμα μαύροι πόροι

nails 4 you nails 4 you blog manicure pedicure nails evgenikos group face beauty skin expert skin care skin πρόσωπο επιδερμίδα νεναικό δέρμα ενυδάτωση μαντηλάκια καθαρισμού αλκοόλ scrub ντεμακιγιάζ κολλαγόνο σμήγμα μαύροι πόροι

Υπάρχουν άραγε μυστικά ομορφιάς, τα οποία υπόσχονται νεανικό δέρμα; Η Nina Prisk, ειδικός σε θέματα αισθητικής και αντιγήρανσης, στο Λονδίνο, αποκαλύπτει 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε. Ποια είναι αυτά;

Η Prisk υπογραμμίζει την έννοια της ενυδάτωσης, η οποία ξεκινάει εκ των έσω, μέσω της κατανάλωσης νερού, και φυσικά την αποφυγή αλκοόλ, το οποίο ενθαρρύνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Δεν ξεχνάει να ξεβάφεται

Όπως σημειώνεται στη Daily  Mail, η Prisk εξηγεί ότι όταν ξεχνάμε, να ξεβαφόμαστε την ώρα του ύπνου, τότε αυτή η συνήθεια επιταχύνει την γήρανση του δέρματος. “Αυτό ισοδυναμεί με ασφυξία του δέρματος”, λέει συγκεκριμένα. “Όταν κοιμόμαστε το δέρμα μας, βρίσκεται σε μία λειτουργία επανόρθωσης, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την επούλωση του δέρματος και την βέλτιστη υγεία του.

Το να φοράμε make up κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρεμβαίνουμε στην παραγωγή σμήγματος από το δέρμα. Το σμήγμα είναι μια κολλώδη λιπαρή ουσία, η οποία απελευθερώνει το σώμα για να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο. Το ντεμακιγιάζ είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες διασπούν το κολλαγόνο και οδηγούν σε ρυτίδες και χαλαρό δέρμα.

Το σμήγμα είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Εάν η παραγωγή του επηρεαστεί αρνητικά, οδηγούμαστε σε ξηροδερμία και επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης”, προσθέτει.

Δεν ξεχνάει να φοράει αντηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι

Ο δείκτης προστασίας SPF δεν είναι μόνο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά και για τις κρύες μέρες του χειμώνα. “Το να φοράμε κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, μας βοηθάει στο να αποτρέπουμε το δέρμα μας από ζάρες και χαλάρωση. Οι UV ακτινοβολίες όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος, αλλά ενθαρρύνουν την πρόωρη γήρανση.

Εάν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οδηγείται σε χαλάρωση, ρυτίδες, μελάγχρωση και ανομοιόμορφο δέρμα. Είναι σημαντικό να φοράμε όλο τον χρόνο αντηλιακό”, εξηγεί.

Δεν χρησιμοποιεί μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Μπορεί να είναι ένας βολικός και εύκολος τρόπος για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας, η Prisk όμως είναι αντίθετη με αυτήν την πρακτική. “Τα μαντηλάκια έχουν σκληρές χημικές ουσίες που αφαιρούν από το δέρμα έλαια και παρεμποδίζουν τα επίπεδα pH. Ως εκ τούτου ενθαρρύνεται η ξηρότητα και η εμφάνιση των ρυτίδων. Επηρεάζουν το δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός ο συνεχής ερεθισμός είναι η τέλεια συνταγή για γερασμένο δέρμα”, σημειώνει.

Δεν κάνει απολέπιση με ό,τι βρει

Η Prisk δίνει τεράστια σημασία στο scrub προσώπου. “Το τρίψιμο του δέρματος μπορεί να γίνει ένα φυσικό φράγμα, το οποίο μπορεί από τη μία να αφαιρεί τα μαύρα στίγματα, διαγράφει όμως από την άλλη, την φυσική υγρασία του δέρματος, που είναι ζωτικής σημασίας για μια νεανική εμφάνιση. Τα scrubs προσώπου μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολική ξήρανση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε σκασμένο, ξεφλουδισμένο και ερεθισμένο δέρμα με ευαισθησίες”, υπογραμμίζει. Ενώ η ίδια προτείνει ένα scrub με γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ.

“Αυτά μπορούν να ωφελήσουν την υφή του δέρματος, καθώς ξεμπλοκάρουν τους πόρους και το οδηγούν σε υγιές και καθαρό δέρμα”, λέει.

Σχετικά: Μακιγιάζ ματιών: οφθαλμίατρος αποφεύγει 3 trends