Ο κόσμος της έρευνας μας εκπλήσσει κάθε φορά, τόσο με τα θέματα προς διερεύνηση όσο και με τα αποτελέσματα αυτών. Ερευνητές αποφάσισαν να μάθουν ποιο είναι το καλύτερο μπισκότο προς κατανάλωση όταν πίνουμε το τσάι μας ή κάποιο ρόφημα.
Μιας και ο καιρός δεν έχει φτιάξει ακόμα και ένα φλιτζανάκι τσάι το πίνουμε ευχάριστα, ας μάθουμε ποιο είναι το ιδανικότερο μπισκότο για να συνοδεύσουμε το ρόφημά μας. Και ας ελπίσουμε πως ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός και ο καιρός πιο καλοκαιρινός!
Η έρευνα
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στην οποία 4 μπισκότα ήταν οι πρωταγωνιστές της έρευνας. Οι ερευνητές δεν συμπεριλάβανε στην έρευνα γεμιστά μπισκότα αλλά μόνο παραδοσιακά βουτύρου (κάποια πιο γλυκά, κάποια λιγότερο γλυκά) και βρόμης.
«Περιορίσαμε την επιλογή μπισκότων, εξαιρουμένων παραλλαγών σοκολάτας και κρέμας, καθώς πιστεύαμε ότι είναι σημαντικό να περιοριστεί η μεγάλη επιθυμία και το πιθανό γλείψιμο των δαχτύλων, πράγμα που συμβαίνει όταν τρώμε μπισκότα με γέμιση κρέμα ή σοκολάτα», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Ceri Jones, όπως διαβάζουμε στη Daily Mail.
Στη μελέτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6 δοκιμές, με βάση τις οποίες κρίθηκε η ανθεκτικότητα του μπισκότου. Συγκεκριμένα σε μια κούπα από βρασμένο τσάι οι ερευνητές βύθισαν τα μπισκότα. Το μπισκότο, το οποίο δεν έσπασε και αποδείχθηκε ότι είναι το καλύτερο συνοδευτικό ήταν το μπισκότο βρόμης!
Την επόμενη φορά που θέλεις να απολαύσεις μια κούπα ζεστό τσάι, ενώ επιθυμείς να βουτήξεις και το μπισκοτάκι σου, να ξέρεις ότι αυτό της βρόμης ενδείκνυται για αυτή τη χρήση και μάλιστα με την έγκριση της επιστήμης!