Franchisees Success Stories

Η άψογη συνεργασία με τη Nails 4 You, κίνητρο για το άνοιγμα δεύτερου καταστήματος

Γιατί ένας ναυπηγός μηχανικός, θα αποφάσιζε να επενδύσει στις υπηρεσίες ομορφιάς και ειδικότερα στον κλάδο της περιποίησης των άκρων, ανοίγοντας όχι ένα αλλά δύο καταστήματα;

Η απάντηση είναι μία πολύ έξυπνη και καλά οργανωμένη πρόταση franchise, που αποδεδειγμένα οδηγεί στην κερδοφορία, όπως αυτή της Nails 4 You.

Ο Κυριακός Κωνσταντόπαιδος σπούδασε ναυπηγός μηχανικός και αυτήν τη στιγμή εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία. Ως φίλος του Κωνσταντίνου Ευγενικού, του ιδρυτή της Nails 4 You, γνώρισε από πρώτο χέρι την επιτυχία των καταστημάτων του δικτύου και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτήν.

Η επιχείρηση του Κυριάκου στον Πειραιά κέρδισε πολύ γρήγορα το καταναλωτικό κοινό με τις προσιτές τιμές, το ευχάριστο περιβάλλον, το εξειδικευμένο προσωπικό, τις ποιοτικές υπηρεσίες, τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και τα υψηλά στάνταρ υγιεινής και καθαριότητας.

Έτσι, λίγο καιρό μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματός του, ο κ. Κωνσταντόπαιδος αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την αλυσίδα με το άνοιγμα ενός δεύτερου beauty salon στον Πειραιά. Αυτά είναι όσα έχει να πει ο ίδιος για τη συνεργασία του με το πιο επιτυχημένο franchise ονυχοπλαστικής στην Ελλάδα.

Τι σας οδήγησε σε μια συνεργασία franchise;

Η δημιουργία μιας επιχείρησης κάτω από την ομπρέλα ενός franchise όπως η Nails 4 You με έκανε να νιώσω ασφάλεια. Πρώτον, γιατί είχα την ευκαιρία να δουλέψω με ικανούς συνεργάτες με τους οποίους μπόρεσα να ανταλλάξω ιδέες για βελτιώσεις, καινοτόμες παροχές και προϊόντα. Επιπλέον, μία επιχειρηματική πρόταση franchise παρουσιάζει μια ιδέα η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί και λειτουργεί. Με άλλα λόγια, είναι δοκιμασμένη. Έτσι, από το ξεκίνημα κιόλας έχεις στα χέρια σου βασικές πληροφορίες για το καταναλωτικό κοινό, τις τιμές της αγοράς κ.λπ., δηλαδή για ζητήματα που αποτελούν βασικά άγχη κάθε νέου επιχειρηματία.

 

Χρειαστήκαμε κάτι λιγότερο από έναν μήνα για να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου καταστήματος στον Πειραιά.

Γιατί επιλέξατε το δίκτυο της Nails 4 You;

Με τον Κωνσταντίνο Ευγενικό μάς συνδέει μια φιλία αρκετών χρόνων. Το 2018, λοιπόν, και ενώ ο κ. Ευγενικός είχε προχωρήσει ήδη στο άνοιγμα τριών καταστημάτων, μου πρότεινε να επενδύσω στο concept, ενώ μου παρουσίασε το business plan της εταιρείας και τις ιδέες και τις φιλοδοξίες του για το δίκτυο. Συζητώντας και ενώ είχα κι εγώ στο μυαλό μου να επενδύσω σε μία δική μου επιχείρηση, διαπίστωσα ότι όλο το σύστημα της Nails 4 You ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Έτσι, αποφάσισα να επενδύσω σε αυτό.

Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του καταστήματος στον Πειραιά και πόσο χρόνο χρειαστήκατε για την προετοιμασία του;

Η λειτουργία του καταστήματος στον Πειραιά ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2018 και από τη στιγμή που έκλεισε η συμφωνία με τον franchisor, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένας μήνας για να ετοιμαστεί και να λειτουργήσει το κατάστημα.

Υπήρξαν προκλήσεις και πώς τις ξεπεράσατε;

Προέρχομαι από έναν τελείως διαφορετικό χώρο. Η εργασία μου αλλά και οι σπουδές μου δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο των υπηρεσιών ομορφιάς. Συνεπώς, οι προκλήσεις ήταν πολλές. Ωστόσο, η ομάδα της Nails 4 You ήταν πάντα εκεί, υποστηρίζοντάς μας στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού, στη διαμόρφωση του χώρου, ακόμα και στην καθημερινή λειτουργία του καταστήματος. Στην περίπτωση της πανδημίας, η μητρική εταιρεία οργάνωσε τις ειδικές απολυμάνσεις και φρόντισε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τους πελάτες και το προσωπικό μας.

Σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτή που προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, ποια υποστήριξη λάβατε από τη μητρική εταιρεία;

Ο franchisor μάς παρείχε καθημερινή ενημέρωση, όσον αφορά τις εξελίξεις και το κομμάτι της επαναλειτουργίας. Είχαμε πλήρη γνώση για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, λόγω των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων. Επίσης, η μητρική εταιρεία οργάνωσε ειδικές απολυμάνσεις από πιστοποιημένες εταιρείες και γενικότερα φρόντισε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τους πελάτες και το προσωπικό, όπως η τοποθέτηση plexiglass σε όλα τα καταστήματα κ.ά.

Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με τη Nails 4 You;

Η συνεργασία με την εταιρεία είναι άψογη. Αυτή είναι η επιτυχία της Nails 4 You και αντικατοπτρίζεται στην εξαιρετική πορεία του καταστήματος στον Πειραιά. Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος, ώστε να προσφέρουμε σε μία ευρύτερη περιοχή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, που όπως φάνηκε και από το πρώτο κατάστημα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για δύο καταστήματα του ίδιου brand στην ίδια περιοχή;

Αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε περιοχή. Η ζήτηση που εκδηλώνεται στην περιοχή μας για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, μας υποδεικνύει ότι ένα δεύτερο κατάστημα στον Πειραιά θα είχε την ίδια επιτυχία. Τρανταχτό παράδειγμα, που απαντά στο ερώτημά σας, είναι η περιοχή της Καλλιθέας, όπου τα δύο καταστήματα του δικτύου σημειώνουν τρομερή επιτυχία.

Κατά τη γνώμη σας, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία των καταστημάτων της Nails 4 You; 

Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατισσών μας, η επιτυχία μας βασίζεται στα υψηλά standards στο κομμάτι της καθαριότητας, στην άμεση σχέση με τον πελάτη, στις πολύ ανταγωνιστικές τιμές αλλά και στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας. Βέβαια, πέρα από αυτά, σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή των τεχνιτριών και η συνεχής αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και προϊόντων, καθώς δεν επαναπαυόμαστε με ό,τι έχουμε κατακτήσει και προσπαθούμε συνέχεια να βελτιωνόμαστε.

Θα συνιστούσατε τη Nails 4 You σε έναν φίλο σας;

Εννοείται! Το έχω ήδη κάνει.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Πρωταρχικός μου στόχος είναι η λειτουργία του δεύτερου καταστήματος στον Πειραιά και η διατήρηση της επιτυχίας του πρώτου.