Βγήκες, έφαγες σκόρδο και τώρα αισθάνεσαι λίγο άβολα. Το έχουμε πάθει και εμείς. Συνήθως συμβαίνει Σαββατοκύριακο, όπου μετά το ξενύχτι, ακολουθεί το μπινελίκι. Νέα έρευνα, μας ενημερώνει ότι το γιαούρτι και μάλιστα το ελληνικό γιαούρτι είναι αυτό που εξολοθρεύει την οσμή του σκόρδου!
Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Οι ερευνητές τοποθέτησαν ίσες ποσότητες σκόρδου σε γυάλινα μπουκαλάκια και στη συνέχεια πρόσθεσαν γιαούρτια διαφορετικής περιεκτικότητας σε λίπος, πρωτεΐνες και νερό.
Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Molecules, έδειξαν ότι το ελληνικό γιαούρτι ήταν 99% πιο αποτελεσματικό στη μείωση των βασικών ενώσεων σκόρδου, που παράγουν οσμή. Η κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να απαλλαχτούμε από την οσμή του σκόρδου στην αναπνοή μας.
Οι πρωτεΐνες, οι οποίες βρίσκονται στο πλήρες γιαούρτι εξουδετερώνουν τη μυρωδιά του σκόρδου. Επίσης, πολύ αποτελεσματικά είναι τα γιαούρτια με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος βουτύρου. Όπως σημειώνεται στη Daily Mail, η Dr Sheryl Barringer, επικεφαλής της έρευνας λέει ότι το γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη θα μπορούσε να είναι το αποσμητικό αναπνοής. Ειδικότερα, προτείνει τα ελληνικά γιαούρτια ως τα πιο αποτελεσματικά.
Τρώμε το σκόρδο μας και μετά λίγο γιαουρτάκι!